به گزارش مشرق به نقل از فارس، يک ديپلمات غربي در امان (پايتخت اردن) در گفتوگو با روزنامه السفير لبنان از طرح رژيم صهيونيستي و آمريکا براي اقدام نظامي فوري در منطقه پرده برداشت و اعلام کرد که اين اقدام براي بازيابي وضعيت دلخواه، در منطقه است.
اين منبع که خواست هويت و منصبش فاش نشود به روزنامه السفير گفت: ورود دو کشتي جنگي پيامي از ايران براي همه کساني در رژيم صهيونيستي است که به نحوي با اين مسئله ارتباط دارند، مبني بر اينکه اگر اسرائيل به سوريه حمله کند، با واکنش ايران مواجه خواهد شد.
پايگاه اطلاعرساني شبکه العالم به نقل از السفير اعلام کرد، اين ديپلمات با توجه به اطلاعات خود در حوزه ماموريتهاي ميداني منطقهاي خود افزود: اين دو کشتي جنگي مجهز، در شرايط خاص به عنوان مقر فرماندهي موشکي ايران به شمار ميروند، اين دو ناو جنگي همچنين توانايي ورود به هر جنگ الکترونيک را داشته و در برابر هر حمله هوايي نيز قادر به دفاع از خود ميباشد که اين مزيت نيز به دليل در اختيار داشتن سيستم دفاع موشکي مشابه اس300 است که ايران پس از امتناع روسيه از فروش اين سيستمها، آن را از طرف سومي خريداري کرده است.
اين منبع ورود دو ناوچه جنگي ايران را در چارچوب آمادگي اسرائيل براي برافروختن هر بحران به دليل اوضاع استراتژيک، بيسابقه دانست.
بنا بر اين گزارش، عوامل پيدايش اين وضع نگران کننده براي اسرائيل را، نبود عامل اطمينان بخش دانست که پيش از اين رژيم سابق مصر آن را به وجود ميآورد که حتي اگر رژيم جايگزين مبارک اندکي به سياستهاي سابق اين کشور پايبند باشد، باز اعتماد اوليه حاصل نميشود؛ زيرا تحولات سياسي اين کشور نتايج تضمين شدهاي ندارد و هيچ کس نميداند نتيجه درگيري حکومت بعدي در آينده نزديک بين بقاياي نظام و گروههاي مردمي مصر از جمله گروه اخوان المسلمون و ليبرالهاي مليگراي مخالف با آمريکا و اسرائيل چه خواهد شد.
اين منبع در ادامه در مورد دلايل ورود ناوهاي جنگي ايران به درياي مديترانه افزود: بدبيني که در خصوص وضعيت مصر به وجود آمده بيانگر آن است که اسرائيليها شش ماه فرصت دارند تا در مرزهاي خود با مصر با وضع مشابهي با آنچه که در مرزهاي لبنان است، مواجه نشود به ويژه در پرتو برآوردهايي مبني بر اينکه تشکيلات خودگردان فلسطين در رام الله اولين قربانيان تغييرات مصر است و جنبش حماس اولين جرياني است که به ويژه در صورت احتمال بازگشايي مرزهاي غزه و مصر از اين رهآورد استفاده ميکند، زيرا تجربه نظامي و تسليحاتي حزبالله را با خود دارد.
از اين رو فرماندهان نظامي اسرئيلي خود را در برابر يک خطر واقعي ميبينند که کابينه امنيتي رژيم صهيونيستي 20 فوريه گذشته خطرناک بودن آن را پذيرفت؛ مسئلهاي که راي نهاد حاکم بر اسرائيل را بر کرسي مينشاند مبني بر اينکه اسرائيل بايد با هر قيمتي که شده اوضاع را به نفع خويش برگرداند؛ يعني حمله سريع و فوري به سوريه و لبنان تا از اين طريق خطر سوريه و حزبالله را از شمال مرزهاي خود دور کند و در مرحله بعد نيز بر مرزهاي فلسطين و مصر به شکل کامل سيطره پيدا کند و از قاچاق اسلحه براي حماس جلوگيري نمايد.
اين منبع افزود: تصميمات اسرائيل به آمريکائيها که از اوضاع اسفناک اين رژيم آگاه شدهاند، ابلاغ شده است، اما آمريکاييها به شدت نگران نظاميان خود در عراق هستند که در صورت بروز هرگونه جنگي ممکن است با حملات سوريه مواجه شوند. اما بر اساس اعلام اين منبع، اسرائيل متعهد شد پس از وارد کردن ضربه محکم به حزب الله در دره بقاع و سپس دور زدن ارتش سوريه در لبنان و رسيدن به اطراف دمشق طي چند روز، رژيم سوريه را در چند هفته سرنگون کند و گروههاي سوري مقيم خارج و هم پيمان اسرائيل نيز مردم سوريه را به شورش عليه دولت سوريه تحريک کنند. اسرائيل به آمريکا متعهد شده است در صورت به نتيجه رسيدن اين طرح، به سرعت از اطراف دمشق عقبنشيني کرده و کنترل سوريه را به مخالفان واگذار کند.
اين ديپلمات غربي تصريح کرد: اسرائيل خود را براي بد و بدتر آماده کرده است و آن، اين است که چنين جنگي اصلا نتيجه تضمينشدهاي ندارد و قدرت موشکي اسرائيل براي هيچکس ناشناخته نيست به طوري که چنين قدرتي کابوسي واقعي براي ساکنان اسرائيل است و از طرف ديگر آماده است تا درگيريهاي مذهبي ساختگي را که گروهکهاي تکفيري در سوريه ايجاد ميکنند، تحمل کند.